Тайната падна: Разбраха как е построена Хеопсовата пирамида! (Изненадата е огромна)

3
608

Хеопсовата пирамида е едно от седемте чудеса на света

Мистериите около Хеопсовата пирамида продължават. Това е една от най-високи постройки в древността. За строежа на пирамидата витаят различни предположения.

Хеопсовата пирамида
Разбулиха тайната за строежа на Хеопсовата пирамида

Някои от тях накланят везните, че уникалното съоръжение е дело на извънземните строители.

Огромните каменни късове няма как да бъдат домъкнати така прецизно поставени един върху друг, уверяват тези, които поддържат тази теория.

Но вече е разкрита загадката кой е построил това велико чудо на света-Хеопсовата пирамида.



Специалистите предполагат, че тя е строена от хора. И то от две хиляди египтяни. Древната гробница е била застроявана в продължение на двадесет и три години.

Това е времето, през което е била издигана известната гробница. А материалите са взимани от намиращата се наблизо каменна кариера.

Хеопсовата пирамида, по-известна като Великата или Голямата пирамида в Гиза и Пирамидата на Хеопс, е последният запазен архитектурен паметник.

Тя принадлежи към седемте чудеса на света и най-известната пирамида в света.

Интересното е, че в нея не е погребан нито един фараон. Не са намерени и никакви останки. Но според учените тя е била строена за гробница на фараон Хеопс. Той е по-известен с това гръцко име.

Владетелят е принадлежал на четвъртата династия Хуфу. Той е управлявал Египет в периода от 2606-2583 г.пр.н.е.

Смята се, че архитект на уникалното съоръжение е Хемон, известен още и като Хемиону.

Хеопсовата пирамида е най-старата и най-голямата от откритите пирамиди в Гиза. Нейните стени са ориентирани към четирите посоки на света. Входът е разположен на север.

Вътрешното й разположение се състои от няколко камери и свързващи коридори. В подземието има и още една, недовършена камера.

Хеопсовата пирамида е била висока 146 и половина метра. Днес, след няколко века, тя се е снижила до 138,7 метра.

Хеопсовата пирамида е била най-високата сграда в света, в продължение на четири хилядолетия. Днес първенството държи Катедралата в Линкълн, Англия.

Нейната височина е 160 метра, в централната й кула.

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Най правдоподобната теория, как всъщност са построени пирамидите, при положение, че няма съвременна машина, която да повдигне един от блоковете, е, че са строени отгоре надолу, върху огромни пясъчни дюни.. не изключвам и вариант да има извънземна намеса, предвид перфектно изрязаните блокове, които са равни по размер до милиметър… няма как да се докаже, можем само да гадаем.

  2. а пък аз да ви се похваля – разгадах мистерията на мадарския конник – той е изсечен в скали от хора ………………………… та кой казвате е разгадал тайната , и каква е тя , че не прочетох никъде в тая тъпа статия ?! била построена от хора за 23 г. , нито повече нито по малко – ти да видиш ! та как точно разбра тоя откривател че е построена за 23г. ? в тъпата статия освен всеизвестни факти нищо друго не се споменава !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.