Италия се тресе! Този футболен трансфер удиви всички

0
541

Леонардо Бонучи накара всички на Апенините да изпаднат в шок!

Цяла Италия вече два дни не може да повярва. Най-добрият футболен защитник на полуострова е напът да смени своята клубна принадлженост. Леонардо Бонучи е пред шокиращ трансфер в Милан, научи TOPactualno.com.

Бонучи
Бонучи си тръгва от Юве

Лео прекара цели 7 сезона в Ювентус, от които в 6 стана шампион. Освен това завоюва цели три Купи на страната. С три поредни дубъла бранителят постигна всичко на Апенините.

Не заради това обаче той напуска Юве, а по-скоро заради треньора Масимилиано Алегри. Двамата имаха огромен конфликт преди няколко месеца, който уж бе потушен, но явно само до края на сезона.

Говори се, че Леонардо Бонучи не може да понася Макс и е готов да играе навсякъде другаде, само да не е под негово ръководство. Все още обаче не е ясна причината, поради която двамата са се скарали така жестоко.



Лео трябва да премине в Милан за сумата от 40 млн. евро, в която влиза и защитникът на „росонерите“ Матия Де Шилио. Контрактът на национала се очаква да бъде за 3 сезона.

Към Бонучи имаше огромен интерес от много други отбори извън Ботуша, но той отхвърли всички предложения. Барселона и Манчестър (Сити) бяха най-вероятните му купувачи, но в крайна сметка печеливш се оказа Милан.

Причината Лео да избере далеч по-ниското заплащане и отсъствие от Шампионската лига догодина, тъй като Милан ще участва в Лига Европа, е във факта, че той не желае да напуска Италия. Малкият му син е много болен и затова бранителят иска да остане на родна земя.

В Милан Бонучи ще прибира по 6 млн. годишно, което е с 2 повече от това, което взимаше в Ювентус. Разбира се, на него му е бил предложен от „Старата госпожа“ нов договор, с по-висока заплата, но той е отказал.

По всичко личи, че Лео няма никакво желание да бъде в един отбор с Алегри и затова напуска. Шокът за цяла футболна Италия обаче е огромен.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.