Времето през уикенда е важно за всеки един от нас

0
546

Идва поредният уикенд, а времето вън съвсем не ни показва, че ще можем да отидем на разходка сред природата

Потърсихме мнението на специалистите от БАН. Според тях през събота и тази неделя времето ще се стопли и ще бъде слънчево.

Синоптиците предвиждат температурите да се повишат до 26 градуса, което звучи просто нереално на фона на изненадите на времето, които ни беше поднесло до сега.

Дано наистина времето да се стопли, да грейне слънце и да ни стопли, защото костите ще започнат да скърцат като ръждясали тенекии.

времето
Времето с дъждове е типично за юни

Прогнозата, която Емо Чолаков направи по bTV показа, че през почивните ни дни валежи ще продължи да има, но те ще бъдат слаби и краткотрайни.Времето наистина ще се стопли. Но за по-сериозно затопляне може да се говори едва след вторник.

Имаше запитване до синоптик в БАН с въпрос защо валят толкова много и силни валежи в началото на юни.

Госпожа синоптикът Мариана Попова  отговори, че тези валежи били напълно характерни и типични за тази част от годината. По принцип в началото на юни, който все още се смята за пролетен месец до 22, са типични силните валежи.

За България летните месеци са юли и август. Още от миналото са описани в литературата големите горещини, наречени горещници.

Когато църковният календар е бил по стар стил, т.е. с 13 дена по-късно празникът Преображение, който сега честваме на 6 август, в миналото се е падал на 19 август. Тогава казват природата се обръща и започва постепенно да застудява.  Но 19  вече е към края на август.

Така, че на нас може да не ни харесва прекалено много, че вън вали, но за природата е нещо напълно нормално.

Независимо какво точно ще се окаже времето през този уикенд, в събота е Черешовата задушница. Какво трябва да направите, за да почетете паметта на своите близки, научете точно ТУК.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.