Опитайте тази вкусотия от чушки, сирене и яйца: Доволни ще останете!

0
288

Тази вкусотия става направо пръстите да си оближеш

Предлагаме ви рецептата за една вкусотия от чушки, сирене и яйца. Невероятно апетитно става и може да го поднесете дори на приятели, дошли на гости. За лятото е направо трепач.

вкусотия
Много апетитно нещо е, истинска лятна вкусотия

Трябват ни три яйца, 250 грама сирене, 10 червени печени чушки, една лъжица кисело мляко, 3-4 стръка магданоз, черен пипер, три лъжици олио, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на парчета изпечените и обелени чушчици. Яйцата си ги разбиваме и към тях прибавяме натрошеното вече сирене, заедно с киселото мляко, ситно нарязания магданоз и черния пипер.

Взимаме една малка тавичка, намазваме я с половината от олиото и в нея си разстиламе половината от чушките. Над тях слагаме половината от сместа със яйцето и сиренето. После пак редим чушки и пак сместа със сиренето.



Така повтаряме, докато не ни свършат продуктите като гледаме да завършим реденето със сместа от сиренето и яйцата.

Върху тях нареждаме нарязани кръгчета от пресни домати и поръсваме с останалата част от олиото. Пъхаме да се пече във фурната на температура от 220 градуса за около 20-ина минутки. Или докато се зачерви.

По наше желание и за да е още по-вкусно, отгоре може да му сложим настърган кашкавал след като е готово. И да го бутнем за още пет минутки във фурната.

От тази вкусотия се получават четири порции, които се сервират, както топли, така и студени. В жегите през лятото дори е по-вкусно ако са студени. Идеално ястие или предястие става от тази разкошотия.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.