Така се прави огнено пиле по рецепта от Боливия (ще останете смаяни)

0
259

Това огнено пиле по боливийска рецепта е невероятно апетитно

Предлагаме ви рецептата за огнено пиле от Боливия. Страната се слави с вкусотиите си, а тази определено е една от тях. Става много апетитно, топи се в устата, а се приготвя повече от елементарно.

огнено пиле
Малка фантазия става това огнено пиле, тази боливийска рецепта е уникална

Трябват ни едно цяло пиле, половин килограм картофи, една чаша грах, една глава лук, три лъжици лют червен пипер, една лъжица сладък червен пипер, половин чаша зелен лук, две лъжици магданоз, една лъжица пресен кориандър, половин чаша олио, две чаши пилешки бульон, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем пилето на порции. После го посоляваме и добавяме към него ситно нарязания лук, заедно с кориандъра. Заливаме ги с вода, за да се покрият и ги задушаваме за около час.

През това време пък си сваряваме картофите, както и граха. Запържваме си наситнения зелен лук, ситно нарязания магданоз, двата вида червен пипер, черния пипер и солта на вкус.



При подправките и пилето си доливаме и двете чаши с пилешки бульон. Оставяме да се свари леко за около десетина минутки. А после там прибавяме картофите и граха. Оставяме ги да покъкрят за още десет минутки.

Кухнята на Боливия от години се слави като най-вкусната и най-чиста храна. Тамошните готвят много и с така полезната киноа. Е, тя не присъства в тази рецепта, но пък бъдете сигурни, че това огнено пиле ще ви накара пръстите да си оближете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.