Разрушителна слънчева буря наближава Земята

0
285

Очаква се тя да застигне планетата ни през 2020 година

Специалисти алармират, че мощна слънчева буря наближава Земята.

слънчева буря
Очаква се тя да застигне планетата ни през 2020 година

Американският център за прогнози на космическото време предупреди на сайта си, че мощна слънчева буря се е запътила към Земята.

Позовавайки се на информация, разпространена от доктора по астрофизика Нейтън Кейс, британският таблоид „The Daily Star“ помести на страниците си страховита прогноза. Според специалиста, задаващата се слънчева буря ще бъде толкова мощна, че ще е в състояние да извади от строя някои спътници. Не е изключено дори да прекъсне електропредаването по някои направления.

Единственото успокоително нещо в случая е, че се очаква мощната слънчева буря да връхлети Земята след три години. Според прогнозата, тя ще ни застигне към 2020 година.
Те представляват проявление на геомагнитната активност.



Обикновено слънчевите бури биват предизвикани от навлизането на потоци слънчев вятър в земната окръжност. Тези потоци си взаимодействат с магнитосферата на нашата планета.

Електромагнитните аномалии, които биват създадени от подобни явления могат да са с различна продължителност. Те могат да продължат от няколко часа до няколко денонощия.

На този етап не ни остава нищо друго освен да чакаме времето, в което тази слънчева буря ще връхлети Земята. Можем и да се надяваме, че специалистите са направили грешно предположение и предстоящият апокалипсис ще се размине. Категоричен отговор на всички тези въпроси обаче може да даде само времето, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.