13 години дъщеря й беше отвлечена, но я откриха: Ето какво се случи след това!

0
327

Това е една история за предателство, страдание и още много неща! Една девойка беше отвлечена, но справедливостта дойде, макар и късно!

13 години Велизара беше отвлечена в друга страна, но вече е отново в България. Майка й Марина успя да я върне след толкова много трудности и сълзи през годините.

отвлечена
Велизара беше отвлечена, но Марина я откри

Всичко започва през 2002 г. Тогава бащата на девойката – Алан ал Махамид, който е сириец, прави опит да се види с дъщеря си. Той е разведен с майката и живее в Чили.

Марина се показва като толерантен човек и праща детето при таткото, но само за лятото. Уви, това се оказва голяма измама от негова страна, защото той повече не позволява тя да се върне в България.

„Баща ми ми каза, че майка ми ме е изоставила и не иска повече да се грижи за мен.“ – разкри Велизара.

Всъщност обаче тя е била на практика отвлечена. Чувала се е с Марина най-много веднъж годишно и винаги под наблюдението на Махамид.



„Чувахме се предимно по скайп, за да не може да бъде проследен разговорът. Той винаги беше там и затова нямаше как да я питам къде се намира.“ – спомня си Марина.

Така изминават 13 години, когато сириецът прави една грешка. Той си вади български паспорт, което е засечено от българското Външно министерство.

Тъй като Марина е подала сигнал до там още преди години, тя получава известие, че бившият й съпруг си е изкарал български документи в Дубай. По този начин разбира адреса му и телефона му.

Така се свързва с дъщеря си и й обяснява всичко. Велизара е в шок, но предстои последното препятствие.

Втората съпруга на Алан се представя за майката на момичето и така се опитва да спре връщането й в България. Тя също е българка, което е проблем в случая. 48 часа трябва да се изясни истината.

Днес девойката е вече в родината си. При първата си среща с майка си след 13 години и половина тя се е разплакала. Двете още не могат да се наплачат. Сега се опознават.

Велизара говори много добре български език, но сега се учи да пише и чете. Тя не иска да чува за баща си и отказва да се види с него под какъвто и да е предлог.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.