Сняг покри България тази нощ

0
820

Сняг и много красива бяла събота очакват цяла България тази сутрин, предричат синоптиците

Тази нощ сняг покри голяма част от България. Очаква се валежите да продължат до утре, до обяд, като в най-източните региони на страната се очаква да вали дъжд. Това съобщиха метеоролозите от НИМХ към БАН, цитирани от Вести.

В момента минималните температури са в интервала между минус 3 и 2 градуса, а очакваните максимални за тази бяла събота ще са 2-3 градуса.

sniag
Сняг покри България тази нощ

Вятърът, който донесе сняг над България, ще е с пориви от северозапад. Очаква се в късния следобед валежите над по-голямата част от страната да спрат, а над югозападните райони облачната завеса да започне да се разкъсва.

По Черноморието преваляванията ще са основно от дъжд, като само в най-северните региони е възможно да са от сняг. Там максималните стойности, които ще показват термометрите днес, ще са в интервала 3-5 градуса, а температурата на морската вода ще е около 9-10 градуса.



По планините също ще превалява сняг, ще бъде облачно, със силен вятър с посока от запад и северозапад. През деня се очаква температурите да продължат да се понижават.

Утрешният ден ще започне с намаляване на валежите от сняг над България, в регионите, където не са спрели още днес. Очаква се да духа умерен вятър, като над Източна България той ще бъде южен. Това много бързо ще започне да повишава температурите. В късните следобедни часове обаче се очаква нова порция заоблачаване, възможни са нови валежи от сняг.

Предпоследният работен ден за 2014 г. – понеделник, ще бъде отново засипан с бяла премяна. Очаква се само в най-източните и южни региони на страната валежите да са от дъжд.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.