Мъж украси дома си за Коледа с повече от 1,5 милиона лампички (+видео)

0
575

С подобна цифра на коледните лампички, заблестели в дома му, възрастният инженер с лекота ще подобри рекорда на Гинес. Дано да го направи!

Истинска феерия от светлини и лампички за Коледа

Коледният дух е навсякъде около нас. Но украсата на домовете ни и елхичките е нещо, което винаги ни кара да се чувстваме изключително щастливи.

А как ли е изпълнено сърцето на пенсионер от Хърватия, който запали в своя дом повече от 1,5 милиона лампички и така създаде коледната атмосфера за своето семейство, пише „Медиафакс“, цитирана от Вести.

Домът на хърватския инженер се намира в предградия на град Чазма. С приближаването й ще останете без дъх, тъй като не само къщата, но и целия регион около нея е щедро осветен в разноцветни лампички.

Семейството на Салаж е поставило повече от 1,5 милиона светлинки по къщата, в двора, по околните дръвчета, дори около близкото езеро. Всичко това на терен, надхвърлящ 77 000 кв.км.



Идеята на господин Салаж е хрумнала още преди 13 години, когато със семейството си поставили 70 000 лампички в дома си. С всяка изминаваща Коледа, бройката на светлинките, които затрептявали в празничните нощи, се увеличавала.

Първата година, когато украсили своя дом, селяните от близките къщи се приближавали срамежливо, за да се порадват от тази чудна феерия от светлини и цветове. Много от тях с течение на години също решили да започнат щедро да осветяват домовете си.

koledni lampichki
Феерия от светлинки изгря над Хърватия
koledni lampichki
Прелест и очарование – над 1,5 милиона лампички заискриха тази година

С толкова много лампички, не може да не възникне въпросът за сметката за ток по празниците. Хърватският пенсиониран инженер споделя, че за миналата Коледа той е платил 11 000$. Тази година се очаква сумата да бъде още по-внушителна. Хубавото е, споделя Салаж, че тази година е изградена подстанция, която му осигурява без проблем нужната му електрическа енергия за празниците.

koledni lampichki
А какво е Коледа без искрящо коледно дръвче?
koledni lampichki
Очарование, стил и красота и много светлина

Семейство Салаж споделя още, че част от приходите за издръжка на това Коледно чудо, идват от входни такси. А тази година се очаква украсата им да влезе в Книгата за рекордите на Гинес за най-многобройни лампички. Досегашният рекорд се държи от търговският център в Канбера, украсен с 1,2 млн. светлинки. В категорията украса на жилищна сграда първенството държи къща в Ню Йорк, осветена от 600 000 лампички.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.