Само го вижте: Пълнено телешко бонфиле на скара се топи в устата

0
396

Това пълнено телешко бонфиле става вкусотия голяма

Предлагаме ви рецептата за пълнено телешко бонфиле на скара, което се топи в устата. Само спазете точно указанията и ще видите каква чудесия се получава от него.

пълнено телешко бонфиле
Чудно вкусно и крехко става това пълнено телешко бонфиле

Трябват ни 800 грама телешко бонфиле, 200 грама гъби, три глави лук, една трета чаша червено вино, три лъжици смлени орехови ядки, три лъжици олио, чубрица, сланина на скарата, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на ситно лука и гъбите, а после си ги задушаваме в две лъжици от олиото. След като видим, че са омекнали, сипваме при тях червеното вино и отново ги задушаваме.

Добавят се смлените орехи и се овкусява с чубрицата и сол на вкус. Разбъркваме хубаво. Взимаме телешкото месо и го почистваме от ципата, а после го разрязваме на три диагонални парчета.



Леко ги цепваме в средата и после ги начукваме, за да се получи тънък шницел. В средата на всяко от филетата си слагаме по малко от плънката и затваряме на две, като не забравяме хубаво да си притиснем краищата, за да не се разтече.

Целта ни е да се получи джоб, който се защипва по краищата с две шишчета, за да не падне плънката. С останалото олио си намазваме добре джобовете и ги изпичаме върху скарата. Която преди това сме намазали хубаво със сланината.

Готовите вкусотии ги поднасяме на трапезата с гарнитура по наше си желание или всичко, което имаме на разположение и смятаме, че им отива. Но и само така да ги ядете, няма да съжалявате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.