Печенко, лятно и много вкусно предложение: Винаги се получава перфектно!

0
377

Това вкусно печено чудо ще ви хареса на всяка цена

Предлагаме ви рецептата за едно лятно, вкусно и лесно предложение. То винаги се получава перфектно, дори и да не сте особено добри кулинари. А е и много здравословно за обяд или вечеря.

вкусно
Вкусно, та дрънка, полезно и много лесно

Трябват ни 3-4 тиквички, 3-4 чушки, сто грама кашкавал, една чаша прясно мляко, една лъжичка доматено пюре, две яйца, една лъжица масло, 500 грама кисело мляко, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим тиквичките и да си ги нарежем на колелца, а после ги сваряваме в подсолена вода. Чушките пък ги изпичаме, обелваме ги и ги почистваме от семките.

Взимаме една намаслена тавичка и в нея започваме да редим последователно редове от тиквички и после чушки, които поръсваме с настъргания кашкавал. Завършваме с ред от тиквички.



Разбиваме си яйцата с прясното мляко, прибавяме към тях размитото доматено пюре и нарязания на ситно магданоз. С тази готова смес заливаме тавичката с вкусотията.

Отгоре поставяме няколко малки парченца масло, за да придадат още по-хубав вкус и пъхаме да се пече в загрята на силно фурна. Щом запеканката е готова, поднасяме я в чиниите с гарнитура от кисело мляко.

Невероятен деликатес става и ще видите, че хич няма да съжалявате, че не сте си сготвили нещо с месо. Много е апетитно, разяждащо и просто няма оставяне.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.