Опитвали ли сте свинско по танзанийски: Ще го помните винаги (зверски вкусно)

0
281

Това свинско по танзанийски е истинско кулинарно изкушение

Предлагаме ви рецептата за свинско по танзанийски. Ако не сте го чували или опитвали досега, да знаете, че сте изпуснали много. Красиво и вкусно ястие става, в което всеки се влюбва от първата хапка.

свинско по танзанийски
Скоро го опитахме това свинско по танзанийски, страхотно е

Трябват ни 800 грама свинско месо, половин килограм лук, една чаша ориз, едно пакетче масло, малко олио, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем свинското месо на дребни парчета. След това го запържваме леко на тигана и го задушаваме в олио, заедно с много нарязан на ситно лук.

После изсипваме всичко това в една чугунена купа и заедно с купата го обръщаме в една кръгла тавичка. Около купата поставяме ориза, който сме измили хубаво два пъти и заливаме с три чаши вода и масълце.



Така го поставяме във фурната, която преди това сме загряли на температура от 200 градуса. Печем за около половин час, а след като е вече готово, го поръсваме отгоре със ситно нарязан пресен магданоз и черен пипер.

Освен, че е неустоимо вкусно, това ястие става и много красиво като се поднесе. И нека не ви стряска това, че рецептата е по танзанийски. Да, родната ни кухня е много хубава и вкусна, но по света има още много неща, които може да ни очароват.

Пък и както видяхте, в това ястие няма нищо толкова различно от продуктите, които самите ние сме свикнали да си ползваме всеки ден у дома в кухнята.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.