Така се правят печени гъби с рулца от раци: Комбинацията е фантастична!

0
334

Тези печени гъби с рулца от раци са неочаквано добра идея

Предлагаме ви рецептата за печени гъби с рулца от раци. Звучи леко нетипично за нашата кухня, но се оказа фантастична комбинация. Толкова е апетитно, че не може да оставите чинията.

печени гъби с рулца от раци
Не сме знаели колко вкусни са тези печени гъби с рулца от раци

Трябват ни 10-12 големи печурки, две лъжици масло, три стръка зелен лук, една лъжичка лимонов сок, 250 грама рулца от раци, 150 грама бекон, половин чаша трохи от хляб, едно яйце, половин чаша настъргано сирене, малко лют червен пипер, четвърт чаша сухо бяло вино, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем фурната на 180 градуса и да намаслим една тавичка за печене. Гъбите си ги почистваме от стъблата и разтопяваме две лъжици масло на средна температура.

В маслото прибавяме нарязаните стъбла от гъбите, заедно със ситно нарязания зелен лук. Готвим ги за около три минутки, а после ги махаме от котлона. Смесваме ги с лимоновия сок, рулцата от раци, трохите от хляба, нарязания бекон, червения пипер, сиренето и яйцето.



Разбъркваме хубаво сместа, за да стане съвсем еднородна и хомогенна. След това нареждаме гъбите в намаслената тавичка и ги пълним хубаво с вкусната плънка. Бялото вино го изсипваме в тавичката около гъбите.

Пъхаме ги във вече нагорещената фурна, където ги оставяме да се пекат за около 15-20 минутки. След като вече са напълно готови, ги поднасяме на трапезата, докато са още топли. Така са най-вкусни и апетитни.

Тези пълнени гъби с рулца от раци са идеално предястие, но и разкошно мезе. А и защо не лека вечеря, когато ви се иска да хапнете нещо по-интересно и различно от стандартното.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.