Икона на Богородица лекува от рак! (Ето в кой бг град се намира)

0
510

Икона на Света Богородица лекува от рак

Икона на Богородица спасява от най-коварната болест. Свидетелствата за това са безчет. Миряните с нетърпение я посрещнаха в български град.

Чудотворното копие на иконата от Света гора громи доказано туморните образования. И изпълнява желания.

икона
Икона на Света Богородица лекува от рак

Мнозина са тези, получили чудодейно изцеление от кошмарното заболяване. Иконата на Богородица е копие на тази от църквата „Св. Богородица Всецарица” в Света гора.

Българин е финансирал закупуването на копието от иконата. „Един достоен човек е направил това и ще я поднесе в дар на Пловдивската митрополия”, обяви наскоро пловдивския митрополит Николай.



Иконата пристигна на 16-ти юли и е поставена за почит от миряните в църква „Света Великомъченичица Марина” в пловдивската митрополия.После тя е изложена за поклонение и изцеление в църквата „Св. Богородица“ в Пловдив.

Копието на иконата е осветено. Това е извършено във Ватопедския манастир. В митрополитския храм „Св. Марина” в Пловдив всеки ще може да дойде и да моли спасение от образа на Богородица.

Според атонските закони изографисването на чудотворната икона е доста интересно.

Според тези правила при изрисуването на образа на Майката на Исус Христос се смесват няколко неща. И те са, че боите се омесват с мощите на светеца, а боята се разрежда със светена вода.

По този начин се запазват лековитите и чудодейни сили на иконата.

Това не е първата икона от Ватопед, пристигнала у нас. В нашата страна има още копия. С тази от митрополитския храм в Пловдив броя им става четири.

Едната от тях се намира в храма „Свети Николай Чудотворец” в село Желяна, софийска област. Втората такава икона с лика на Богородица се съхранява в църквата „Свети Атанасий” във Варна.

На 17 юли 2014 година копието на чудодейния образ на Божията майка „Всецарица” пристига директно от Света тора в морската столица.

Миналата година същото копие на Богородица от Света гора е дошло и в Гигинския манастир „Св. св. Козма и Дамян”, в Пернишко.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.