Нов самолет изчезна мистериозно от радарите

0
368

Загадъчният самолет е собственост на Air Asia и на борда му са летели 162 души

Пореден случай на мистериозно изчезнал самолет от радарите. Този път загадъчният самолет е собственост на авиокомпанията Air Asia, със 162 пътници на борда, летял за Сингапур от Индонезия, предадоха буквално преди броени минути световните информационни агенции.

Последният сигнал от капитана на полета е бил на височина от около 9900 км или над територията на Явайско море, когато той поискал отклоняване на курса поради влошаване на метеорологичните условия. Изчезналият самолет е модел Airbus А 320-200. Той излетял от град Сурабая в Индонезия и изчезнал от радарите на космическите кули около час преди да кацне на летището на крайната си цел.

samolet
Нов самолет изчезна мистериозно от радарите

Световните агенции съобщиха, че на борда на мистериозно изчезналият летателен апарат няма български граждани. В момента на изгубването му са летели 156 жители на Индонезия, по един гражданин на Сингапур, Великобритания, Малайзия и трима души от Южна Корея.

По думите на представителя на Министерството на транспорта в Джакарта, Хади Мустафа, пилотът на самолета е поискал доста странен курс на полет QZ 8501, миг преди да изгубят всякаква връзка с него. Все още не се допуска изчезването на авиолайнера да е причинено от терористичен атентат.



Според руската информационна агенция РИА Новости, мистериозно изчезналият самолет е паднал и е потънал във водите на океана край Белитунг. Вече е организирана издирвателна и спасителна операция. Сингапур е мобилизирала цялата си мощ на военноморския си флот, както и на военновъздушните си сили.

В прессъобщение на службата по гражданска авиация на страната се казва, че вече два самолета, модел С130, са в пълна готовност да извършват нужните спасителни действия.

Само да припомним, че към момента авиокомпания Air Asia не е изгубвала своя машина, но само преди няколко месеца, на 8 март 2014 г., националната компания Malaysia Airlines буквално изгуби безследно самолет, пътуващ от Джакарта към Пекин с 239 души на своя борд, а над Украйна бе свален друг авиолайнер на компанията, при който загинаха всичките 298 души, летели на борда му.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.