Потекоха ли ви лигите: Тази салата ще ви накара да ахнете! (бърза и лесна)

0
531

Тази салата е нещо невероятно, особено за лятото

Предлагаме ви рецептата за една салата, която само като я гледаме, ни потичат лигите. Вижте я добре и запомнете, че е страшно вкусна. А плюс това е лесна и бърза. Какво повече да искаме?!

салата
Лятна, лесна, бърза и разкошна салата

Трябват ни две-три средно големи тиквички, една лъжица каперси, 150 грама сушени домати, 200 грама моцарела, зехтин, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си накиснем каперсите в една малка купа с вода за около 15-ина минути. После ги изцеждаме, изхвърляме водата и лекичко ги изстискваме, за да им се махне излишната течност. Оставяме си ги настрани.

През това време ние пък си нарязваме на ленти тиквичките и ги запичаме на грил тиган или на скара. Поръсваме ги със сол на вкус и ги оставяме да се охладят.



След това тези тиквички на скара ги поднасяме заедно с парчетата сушени домати, каперсите и нарязаната моцарела. Овкусяваме си салатата със зехтин, черен пипер и сол по желание. А отгоре я поръсваме с нарязан на ситно магданоз.

Ако искате и обичате, може към дресинга от зехтина да прибавите и малко лимонов сок. Но ви съветваме да е само няколко капки, тъй като и каперсите, и сушените домати си носят киселината в себе си.

Тази салата става уникално вкусна и е идеална за топлото време през лятото. Всеки, който я е опитал, иска още и често пъти дори не поглежда към основното ястие. Но и тя е достатъчно апетитна и засищаща. Чудна е и за по време на диети.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.