Край! Едно от най-големите боксови величия си отива

0
374

Тайсън Фюри, който в последните години стана много популярен, сложи край на кратката, но славна своя боксова кариера!

Една от големите боксови фигури на нашето съвремие каза „край“ на спорта. Тайсън Фюри изненадващо се отказа от профибокса и окачи ръкавиците. Новината бе оповестена от самия него в Туитър и Инстаграм.

Тайсън Фюри
Тайсън Фюри тук побеждава Кличко

Сбогуването на англичанина е истински шок за феновете му. То е второ в последната година. Преди това боксьорът също каза, че прекратява кариерата си, тъй като бе хванат с кокаин и му бяха отнети всички титли.

В началото на тази година обаче Тайсън Фюри обяви, че иска да се върне и дори се заканваше на новия световен шампион Антъни Джошуа. Очевидно обаче не може отново да влезе в необходимата форма.

Според някои слухове, английският боксьор отново е посегнал към наркотиците и затова слага край на спортната си кариера. Това би обяснило изненадващото сбогуване с феновете.



Така последната победа в кариерата на Тайсън Фюри остава и най-важната му – тази срещу Владимир Кличко. Той го победи през ноември 2015 г. Не успя да го свали, но надделя над него категорично по точки.

Този успех е номер 25 в кариерата му. Той няма нито една загуба и явно така ще си остане.

Тайсън е от цигански произход. Като аматьор е играл под флага на Ирландия, но после преминава към Англия. В професионалния бокс е от края на 2008 г. Само след две седмици ще навърши 29 г.

Женен е от 21-годишен и има две деца. Сега ще има повече време за тях, което е един от плюсовете на неговото отказване от бокса.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.