Открити са първите останки от мистериозно изчезналия самолет

0
283

Първите останки от безследно изчезналия тази нощ самолет на авиокомпания Air Asia са били открити

Първите останки от безследно изчезналия тази нощ самолет на авиокомпания Air Asia са били открити във водите край остров Белитунг. Отломките плували във водите на океана, съобщи информационна агенция Интерфакт, която се позова на световните медии.

Все още местните власти не са потвърдили официално вестта за откритите отломки от мистериозния самолет. Знае се, че малко преди да достигне целта на пътуването си тази нощ от Индонезия за Сингапур, пилотът на самолета е подал искане за отклоняване на полет QZ 8501 в друга посока поради влошени метеорологични условия.

samolet
Открити са първите останки от мистериозно изчезналия самолет

Потвърдена е вестта, че през нощта се е разразила изключително силна гръмотевична буря, която е причинила много силна турбуленция на летателния апарат.

Според официалното изявление на компания Air Asia, публикувано в официалната й страница и Facebook, на борда на авиолайнера са пътували 162 души, от които 7 членове на екипажа и 155 пътници.



Световните информационни агенции, както писахме преди малко, са оповестили, че на борда са летели 156 жители на Индонезия, по един гражданин на Сингапур, Великобритания, Малайзия и трима души от Южна Корея. Допълнителната информация посочва, че 138 от лицата са възрастни граждани, летели са още 16 деца и едно новородено бебенце.

Продължаваме да следим новините относно мистериозно изчезналия самолет и спасителната и издирвателна операция, организирана от Сингапур и Индонезия.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.