Спасете се от неприятния запек с тези съвети

0
501

Заложете на приема на храни, богати на фибри

В следващите редове ще ви дадем няколко полезни съвета, които ще ви спасят от неприятния запек.

запек
Заложете на приема на храни, богати на фибри

Със сигурност усещането за подут и твърд корем е изключително неприятно. На практика неприятният запек създава доста сериозен дискомфорт и потърпевшият има усещането, че ще се пръсне всеки момент.

Има няколко трика, които могат да ви помогнат да се справите успешно с неприятния запек.

1. Приемайте по-голямо количество вода. Не забравяйте, че препоръката на специалистите е да пиете не по-малко от осем чаши вода дневно. За да се отървете от кошмарния запек обаче, трябва да изпиете три чаши с вода през разстояние 10 минути. Тоест трябва да ги изпиете в рамките на половин час. Колкото и да не ви се вярва, този прост трик ще направи чудеса.



2. Всекидневно приемайте храни, богати на фибри. Голямо количество разтворими влакна се съдържа в зрелия фасул, овесените ядки, ечемика, ябълките, смокините и др.

3. Не поемайте огромни количества храна на едно хранене. Бъдете много внимателни със солта, кафето, алкохола и захарта. Имайте предвид, че пържените храни също създават сериозен дискомфорт на храносмилателната ви система. В този ред на мисли, е добре да ги избягвате или дори, ако можете, ги изключете напълно от менюто си, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.