Една малко странна употреба на коледните елхички (ВИДЕО)

0
351

Ако си мислите, че коледните елхички са само за украса и за създаване на коледно настроение в домовете ни, явно грешите

Какво асоциирате с коледните елхички? Вероятно създаване на коледна атмосфера, дух на празничност в най-светлите и семейни празници в календара на цялата година, представяте си десетки лампички, които огряват по свежите елхови клонки и пъстри играчки, които красят домовете, офисите ни и градовете и селата по целия свят.

Този път ние ще ви представим една леко странна употреба на коледните елхички. Те са главното „оръжие“ в една нетрадиционна надпревара, практикувана вече за седми път в столицата на Австрия – Виена. Това е състезанието, носещо името мятане на коледни елхички, а полето на изява на това съревнование е именно Виенската гора, пише Вести.

kolednite elhichki
Една малко странна употреба на коледните елхички

Състезанието по мятане на коледни елхички се осъществява само дни, след като сме посрещнали Новата година по целия свят. Тогава често се питаме какво да правим с дръвчето, което вече е започнало да увяхва, игличките се пръскат из цялата къща, а еуфорията около празниците по Коледа и Новата година вече започва да отминава.

Ето защо организаторите са решили да накарат хората отново да се забавляват, дори и с леко странното използване на коледните елхички. В правилата тази година са залегнати съревнования за мъже, за жени, а също и за девойки и младежи на възраст до 14 години.



Правилата в състезанието са много сходни с тези при мятане на копие. Целта на всички участници в различните категории е да изхвърлят своето коледно дръвче по възможност най-далеч. Разбира се, тук забавлението трябва да преобладава, затова и експертите по този нетрадиционен спорт не определят строги правила по начина, по който ще се замахват и изхвърлят коледните елхички.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.