БГ студенти изобретиха уникално приложение за мобилни устройства

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Една чудесна новина за млади БГ студенти – изобретатели, които направиха уникално  приложение за мобилни устройства

Младите изобретатели са студенти в СУ  “Свети Климент Охридски” в София.

Разработката на умните български студенти представлява приложение,  което действа чрез личните мобилни устройства.  Благодарение на новото приложение за мобилни устройства вече няма да има нужда вкъщи или в офиса да бъдат използвани отделни дистанционни устройства за включване – изключване на  климатика, телевизора, декодера, DVD, стерео уредбата и други уреди.

мобилни устройства

Браво на БГ студенти, които изобретиха приложение за мобилни устройства СН: БНР

Като се замисли човек, дневно използваме поне по 4 различни дистанционни и много често се случва в бързината да ги объркаме. С новото изобретение вече няма да имаме подобни проблеми, разказа за БНР студентката Радостина, която е участвала в екипа, разработил новото уникално приложение за  мобилни устройства.

Дистанционното управление на уредите ще се извършва с помощта на приложение, което се вгражда в мобилните устройства. През годините това приложение може да се доразбароти и да му бъдат апликирани нови функции.Новото приложение за мобилни устройства работи чрез вградения инфрачервен порт на мобилните устройства (телефони и смартфони). Именно инфрачервените лъчи ще задействат началото или края на работата на различните уреди.

Докато са разработвали новото приложение за мобилни устройства, студентите от СУ са направили и маркетингово проучване. Изобретателите са пуснали на пазара версия в Google.

приложение  за мобилни устройства

Млади изобретатели на “Благ мехлем” СН: Интер Експо Център

Както научихме от студентите, базовата функционалност на това приложение е напълно безплатна, но за допълнителните екстри на софтуера ще се плаща.

приложение  за мобилни устройства

Млади изобретатели на еко осветление СН: Интер Експо Център

Изобретеното приложение за мобилни устройства е само част от представените родни изобретения на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди” – 2014, който се проведе в София, в Интер Експо Център, организиран от сдружението Джуниър Ачийвмънт България.

В изложението участват повече от 350 студенти и ученици, които представиха 58 изобретения.

Събитието беше открито от кмета на София Йорданка Фандъкова,  от  Стефан Фелстийни – председател на УС на сдружението Джуниър Ачийвмънт за България и  от Милена Стойчева – И.д. на Джуниър Ачийвмънт за България.

 

сподели бутон

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар