Писмо на Васил Илиев разкри истината за смъртта му!

0
351

Васил Илиев е бил убит заради една банка!

Някогашният бос на ВИС Васил Илиев го няма от над 22 години, но въпросителните около смъртта му остават и до днес. Загадката най-после бе разбулена от един от съучениците и приятели на бившия борец.

Васил Илиев
Васил Илиев е бил убит заради банка

Оказва се, че Васко е бил очистен заради намерението си да прави банка. Той е съобщил това в писмо до своя приятел Христо Марков, който го разкри преди дни.

Подземният бос е възнамерявал да открие банка на име „Осогово“. Тя е щяла да сложи в малкия си джоб всички останали банки в България, тъй като е щяла да разполага с много повече пари и съответно да дава по-големи крадити.

„Васко разполагаше с ужасно много пари, които само той си знае как беше спечелил, но бяха наистина много. Държеше ги в един гардероб. Банковата система по онова време вече беше започнала да се клати. Изведнъж се появява момче от Кюстендил, което щеше да им обърка игрите. Убеден съм, че го убиха заради това.“ – споделя Христо Марков, който тогава е бил депутат.



В писмото си Васил Илиев го уведомява, че ще прави банка и го моли да му намери много кадърен финансист, който да му движи сделките. Шефът на ВИС е считал на премине в голямата игра и да опита да излезе на светло, а банковата система е била много удобен начин за това.

Писмото е написно през февруари 1995 г., а той е убит през април. Именно на среща за създаването на своята банка е отивал, когато е бил разстрелян в черния си мерцедес.

По думите на Марков може да се заключи и причината Васил Илиев да бъде ликвидиран. Както е известно, през 1996 г. България бе доведена умишлено до финансов крах, а влизането на толкова богат нов играч е щяло да развали този план.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.