Внимание! Тези професии са най-застрашени от диабет

0
327

Хората, работещи в транспорта, са изложени на най-голям риск от появата на болестта

Допускали ли сте някога, че професията ви предопределя до голяма степен риска от появата на диабет?

диабет
Хората, работещи в транспорта, са изложени на най-голям риск от появата на болестта

Колкото и невероятно да ви звучи, това е факт. Някои професии са по-застрашени от диабет от средното ниво, както и обратното.

Така например процентът на болните от това заболяване в Щатите, а и в някои други страни от света, е на рекордно високи нива.
В САЩ от коварното заболяване, което неслучайно наричат „тихият убиец“, страдат 11.6%. Това означава, че в плен на диабета са 2.5 млн. души. На практика броят им се е увеличил значително в сравнение с 2008 година.

Възрастта и доходите, също са сред рисковите фактори, водещи до появата на диабет. Оказва се, че колкото сте по-млади, толкова по-малко вероятно е да попаднете в плен на коварното заболяване. Доказано е, че едва 1.8% от хората под 30-годишна възраст, са болни от диабет. За сравнение при тези над 65-годишна възраст, заболеваемостта е над 25%.



Що се отнася до доходите, е доказано, че хората, които имат по-ниски доходи, се разболяват много по-често от диабет в сравнение с тези с по-високи доходи.
На най-висок риск от появата на коварното заболяване, са изложени хората, работещи в транспорта.

Следват занимаващите се със земеделие и риболов, сектор „Услуги“, офис служителите и работниците във фабрика, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.