Хирурзите съветват да не носите често джапанки

1
366

Носенето на джапанки през лятото крие доста сериозни рискове

Хирурзите съветват да не си позволявате да носите твърде често джапанки, при все, че се намираме в разгара на летния сезон.

джапанки
Носенето на джапанки през лятото крие доста сериозни рискове

Оказва се, че удобните на пръв поглед джапанки причиняват непоправими вреди на краката, отбелязва „Дейли мейл“.
Хирургът Кристина Лонг твърди, че честото носене на джапанки може да причини сериозни фрактури на глезена, както и проблеми с ахилесовото сухожилие.

Същите последствия има и носенето на обувки с висок ток. Кръстът също бива засегнат доста често в тези случаи.
Освен това носенето на джапанки през лятото е предпоставка за лесно счупване на костите на стъпалото, костиците на големия пръст на крака, както и на петата.

Може би ще се съгласите и с факта, че носейки удобните на пръв поглед чехи, лесно можете да се спънете и да паднете. Всяко падане крие немалка доза риск от сериозни травми. Понякога незначителни на пръв поглед падания, могат да ви отворят сериозен проблем.



Имайки предвид, че всички описани по-горе травми изискват продължителен възстановителен период, сами ще прецените дали да продължите да носите джапанки.
Добре е да вземете под внимание и факта, че разходката с джапанки може да доведе до натъртвания, мазоли, нарязване, увреждане на ноктите и още редица проблеми, пише pik.bg.

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.