Игумен на БГ манастир направи неприлично фиаско по скайп

0
318

Изненадващи рокади са извършени от настоящия митрополит. Разследването показа, че игумен на БГ манастир е направил еро/тик сесия по скайп

Русенски митрополит Наум е връчил заповеди – предизвестия за законово уволнение на няколко от служителите и заповед за понижение в чин на игумена на Басарбовския манастир.

Според злите езици, дядо Наум решил да направи естествената за България чистка на стария екип, който работел с митрополит Неофит, настоящият патриарх български.

манастир
Архимандрит Емилиан приема нов монах в Басарбовския манастир СН: bg-patriarshia.bg

Затова на прицел застанали Ангел Младенов – секретар на Русенска митрополия, заедно с митрополския счетоводител.

Двамата мъже не са засегнати, защото считат, че всеки нов митрополит има право да сформира свой екип, с който да работи добре и да му има доверие.Митрополит Наум обяснил за медиите, че причината за уволнението не е желание да прави нов екип, а защото открил редица нарушения в счетоводството и работата на митрополията, написаха в БЛИЦ.

По различно стои въпросът с понижаването на архимандрит Емилиан. Досегашният игумен на Басарбовския манастир е направил записи как ръкоблудства по скайп.

За обикновения християнин и цивилен българин подобно поведение може да не е нещо осъдително, но според манастирските догми  е голям публичен скандал, още повече, че монасите полагат клетва за безбрачие и им е забранено да имат лични физически контакти с лица от същия или противоположния пол.

А самото ръкоблудство е един от греховете, според Светото писание. Но на пръсти се броят онези монаси и монахини, които съвестно изпълняват всички изисквания на православния монашески обет.

За сега архимандрит Емилиян остава в манастира. Подобни скандали разтресоха наскоро и Троянската света обител. Пред погледа на чудотворната Троянска Богородица и при тленните останки на патриарх Максим, положени в Троянски манастир се случиха събития, подронващи авторитета на БПЦ и на българското монашество.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.