Такива пълнени гъби не сте яли: Вижте ги, а после и пръстите ще си оближете!

0
335

Тези пълнени гъби стават повече от фантастични и различни

Предлагаме ви рецептата за пълнени гъби, каквито можем да предположим, че не сте яли. Ако пък сте, значи знаете каква вкусотия стават и колко са апетитни. А и лесни за правене.

пълнени гъби
Лесни, бързи и просто чудни са тези пълнени гъби

Трябват ни 10-12 големи печурки, две лъжици масло, три стръка зелен лук, една лъжичка лимонов сок, 250 грама рулца от раци, 150 грама бекон, половин чаша трохи от хляб, едно яйце, половин чаша настъргано сирене, една лъжичка лют червен пипер, четвърт чаша сухо бяло вино, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем фурната до 180 градуса. След това намазняваме една тавичка за печене. Гъбите си ги почистваме от стъблата и разтапяме на средна температура две лъжици масло.

След това прибавяме в маслото нарязаните стъбла от гъбите, както и нарязания зелен лук, и ги готвим за около три минутки. После ги махаме от котлона.



Месото от рулцата от раци го смесваме с лимонов сок, с нарязания бекон, яйцето, трохите от хляба, червения пипер и сиренето. Сместа си я разбъркваме много хубаво.

Нареждаме гъбите в намаслената вече тавичка и ги пълним с вкусната плънка. Виното си го изсипваме в тавата около гъбките, а после пъхаме във фурната, където оставяме да се пече за около 20-ина минутки.

Щом е готово, това вкусно предястие се поднася още топло като от него става не само предястие, но и перфектното мезе за добра компания и подходящо питие. Ще видите колко ще ви допадне, а и колко лесно и приятно се приготвя.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.