Жълт код и сибирски студ на Нова година

0
266

Нова година ще посрещнем с жълт код в 24 области от България поради изключително бурния вятър, много ниски температури и снегонавявания

Последният ден на старата 2014 година ще изпратим, а така и ще посрещнем Нова година, с жълт код в 24 области от България поради изключително бурния вятър, много ниски температури и снегонавявания. Това съобщиха метеоролозите от НИМХ към БАН, цитирани от БЛИЦ.

Без код и опасно време днес остават само областите Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Смолян.

Nova Godina
Жълт код и сибирски студ на Нова година

В областите Благоевград, Видин, Враца, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Кюстендил, Перник, Русе, Монтана, София град и София област температурите през деня ще са отрицателни и те няма да се различават особено от минималните за деня. Те ще са в интервала от -14 до -9 градуса.

За силен и бурен вятър предупреждението идва за пет области, разположени в Североизточна България. Това са Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич. Там поривите на вятъра ще са със скорост до 20 метра в сек, а пулсациите му – до 24 метра в сек. Там ще има ясно изразени условия за снегонавявания.



Като цяло Нова година ще я посрещнем с изключително студено време. В Източна България ще бъде много ветровито, което ще създава усещането за още по-ниски температури.

Валежи днес и през нощта са възможни основно в Източна България, а по най-южното ни Черноморие ще има валежи от сняг и дъжд.

Каквото и да посочва прогнозата на метеоролозите за Нова година, ако сте решили да посрещнете новата и да изпратите старата година по площадите, се облечете много топло, заредете се с добро настроение и в приятелска компания студът няма да е толкова неприятен!

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.