Така се прави тирамису с праскови: Перфектен десерт за лятото!

0
447

Това тирамису с праскови става невeроятно вкусно

Предлагаме ви рецептата за тирамису с праскови. Идеален десерт за лятото, който става свеж и вкусен. Приготвя се много приятно и лесно, а хубавото му е, че винаги се получава.

тирамису с праскови
Страхотно вкусно нещо става това тирамису с праскови

Трябват ни три праскови, 200 грама захар, 500 грама маскарпоне, четири яйца, 500 грама бишкоти, сто грама сметана, мляко, лешници.

Първо трябва да си измием прасковите и да ги нарежем на тънки филийки. Взимаме една тенджера и нея слагаме две лъжици вода плюс лъжица захар.

След като видим, че захарта се е стопила напълно, намаляме котлона и слагаме към нея парченцата праскови. Като омекнат ги отстраняваме от котлона. После кипваме 50 грама вода, заедно с останалата захар.



Разбиваме си жълтъците от яйцата и ги смесваме със сиропа от прасковите. Оставяме да се охлади и после пък смесваме с маскарпонето. Прибавяме си сметаната и хубаво разбъркваме всичко това.

Взимаме бишкотите и ги потяпаме в млякото, смесено със сиропа от вода и захар, а после ги подреждаме в една подходяща за целта чиния. Намазваме хубаво от сметаната и нареждаме филийките от прасковите.

Така си редуваме всички продукти, докато не завършим най-отгоре с праскови. Оставяме нашето тирамису да се охлади добре, преди да го поднесем на трапезата с листенца от прясна мента и лешници. Става невероятно апетитно и красиво.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.