Различно и интересно: Холандски карамелени бисквити (лесни и много вкусни)

0
547

Тези холандски карамелени бисквити се правят изключително приятно

Предлагаме ви рецептата за вкусни и лесни холандски карамелени бисквити. Много са идейни и може да ги поднесете на трапезата като имате гости, защото непременно ще ги очаровате.

холандски карамелени бисквити
Много са интересни и идейни тези холандски карамелени бисквити

Трябват ни 500 грама брашно, 250 грама масло, 150 грама захар, две пакетчета суха мая, сто грама прясно мляко, едно яйце, чаша и половина мед, 200 грама кафява захар, 50 грама масло, една лъжичка канела.

Първо трябва да смесим в една голяма купа брашното, разтопеното 250 грама масло, захарта, сухата мая, яйцето и млякото. Когато видим, че тестото е станало гъсто за бъркане, прехвърляме го на работния си плот и за няколко минути го месим с ръце.

После го оставяме да втаса за около 45 минути, а през това време ние пък си правим крема. Това става като загреем меда, заедно с кафявата захар, канелата и останалата част от маслото. Загряваме си ги на умерена температура и бавно.



След като съставките се превърнат в хомогенна смес, махаме съда от котлона. И включваме уреда за гофрети, който трябва да загрее добре. Ако пък нямате такъв уред, може да ползвате и форми за бисквити.

Премесваме си пак тестото и го разделяме на по-малки топки – зависи от размера на формичките или на гофретника. А после ги изпичаме на тънки вафлички, докато добият хубав кафеникав цвят.

След това ги изваждаме като си помагаме с шпатула, за да не се разпаднат и ги разрязваме по дължина. Режем ги, докато са още топли. Намазваме си ги с вкусния готов крем и чак тогава ги оставяме да се охладят. Стават невероятно вкусни, така че не ги пропускайте.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.