Няма да повярвате какви чудеса прави витамин С за кожата ви

0
309

Той е истински антиейдж магьосник

Може да ви звучи невероятно, на витамин С наистина прави чудеса за кожата ви.

витамин С
Той е истински антиейдж магьосник

Оказва се, че витамин С наистина е изключително ценен за кожата.
Истината е, че той притежава ненадминати антиоксидантни качества. Той участва в естествения синтез на колаген, което пък на свой ред води до избистряне и изглаждане на тена, както и фините несъвършенства на кожата.

Това означава, че в никакъв случай няма да сгрешите, ако добавите витамин С в ежедневната грижа за кожата.
Доказано е, че ако използвате ежедневно този витамин, кожата ви ще бъде много по-еластична и ще имате много по-малко бръчки. В никакъв случай няма да сгрешим, ако го наречем антиейдж магьосник.

Един от основните фактори, водещи до стареенето на кожата, е сблъсъкът й със свободните радикали. Именно те причиняват разрушаването на клетките, което води до непълноценната им функция или направо до загубата им.



Можете да си набавите достатъчно витамин С чрез ежедневното си меню. Достатъчно е винаги, когато отидете на пазар в списъка ви с покупки да присъстват редовно някои от следните продукти: спанак, ананас, цитрусови плодове, ягоди, броколи, брюкселско зеле, домати, карфиол, праскови, камби и др.

За да извлечете максимална полза от чудесата, които витамин С върши за кожата ви, можете да обтривате кожата на лицето си с прясно изцеден лимонов сок, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.