Така се прави най-голямата вкусотия на Наталия Кобилкина (Такис си облизвал пръстите)

0
308

Това телешко по гръцки на Наталия Кобилкина е истински майсторлък, страшна вкусотия

Предлагаме ви невероятната рецепта за телешко по гръцки на Наталия Кобилкина. Научила е тази вкусотия от мъжа си Такис Дретакис и обича да го изненадва с него честичко. Ами права е, защото става невероятно крехко и вкусно.

Наталия Кобилкина
Наталия Кобилкина не спира да се хвали с този уникален специалитет

Трябват ни 700 грама телешко месо от бут, червено вино, 500 грама вода, две лъжици доматено пюре, щипка захар, три зрънца бахар, стрък розмарин, една пръчка канела, зехтин, черен пипер, сол на вкус.

Първо си почистваме месото от жилите и ципите, а после го нарязваме на едри парчета. Загряваме няколко лъжици зехтин в една дълбока тенджера и в нея си запържваме от всички страни месото, докато то промени цвета си.

Прибавяме след това червеното вино и оставяме да заври. След това слагаме вътре и доматеното пюре, заедно с канелата, нарязания розмарин, бахара и водата. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.



Захлупваме си тенджерата с капак и оставяме месото да ври за около един час, или докато видим, че се е сварило съвсем добре. После поръсваме ястието със захарта и го оставяме за още 30 минутки на слаб огън на котлона.

Щом вече е готово, го сервираме на трапезата като най-добре му върви една гарнитура от картофена салата. Може обаче да го съчетаете и с нещо друго, според собствените си предпочитания.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.