Ето как да се предпазите от преяждане

0
229

Обикновено до това състояние се стига, когато човек е тъжен

Вероятно често пъти ставате жертва на преяждане.

преяждане
Обикновено до това състояние се стига, когато човек е тъжен

Със сигурност знаете, че всяко едно преяждане носи след себе си сериозни последствия.

Едно от неприятните последствия от преяждане, е натрупването на мазнини и излишни килограми. Обикновено до такива ситуации се стига, когато се чувствате тъжни или пък сте сърдити. Тогава човек е склонен да посегне към нездравословната храна и на всичкото отгоре да прекали с консумираното количество.

До този извод са стигнали група американски учени. Хората, които са доволни, усмихнати и са с положителна настройка към живота, стигат до преяждане в много по-редки случаи. Освен това те се хранят здравословно.



Доказано е, че оптимистичното състояние на ума, ви кара да погледнете по-сериозно на бъдещето си, да направите планове за живота си и най-вече да се погрижите за здравето си.
Според доц. Мерил Гарднър, която е от университета „Делауеър“, перспективата на времето помага на хората да направят по-добър избор.

Тя твърди, че когато човек е в лошо настроение, обикновено се фокусира върху това, което се намира във физическа близост и близост във времето.
В този ред на мисли, съветът на учените е да се опитате да лекувате трудните моменти в живота си с приятна музика или приятелски съвет.
Да консумирате нездравословна храна, ще ви излезе твърде скъпо, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.