Рецепта за гарантирано възстановяване на щитовидната жлеза

0
403

Кокосовото масло е отличен стимулатор за тази толкова важна жлеза

Щитовидната жлеза е с формата на пеперуда и макар да има миниатюрни размери, тя е от огромно значение за здравето ви.

щитовидната жлеза
Кокосовото масло е отличен стимулатор за тази толкова важна жлеза

Когато щитовидната жлеза не е в състояние да произведе достатъчно количество хормони, това се отразява пагубно на здравето ви. Същевременно се отразява и върху теглото ви. Ако тя произвежда по-малко от необходимото количество хормони, ще започнете да пълнеете ударно. В случай, че има свръхпроизводство на хормони, ще слабеете ударно, макар да не сте променили нищо в режима си.

Най-честите симптоми, които издават, че имате проблеми с щитовидната жлеза, са умора, депресия, лоша концентрация, суха кожа и запек.
Ако хипотиреоидизмът не се лекува, това води до напълняване. Ако пък ви измъчва хипертиреоидизъм, със сигурност ще губите ударно от теглото си.

Кокосовото масло е отличен стимулатор на работата на щитовидната жлеза. Ако установите, че тя не може да произведе достатъчно количество хормони, е добре да го добавите към менюто си.



Научете се да използвате техники за управление като медитация, йога, топли бани, различни упражнения, четене и други дейности, които ви предоставят пълен релакс.
Добре е да избягвате и консумацията на неферментирали соеви продукти. Стресът също е огромен фактор, тъй като оказва негативно влияние върху дейността на тази жлеза, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.