Кошмар застигна домовете на десетки българи: Ето как да се спасите от най-лошото!

0
220

Много хора са станали жертва на истински кошмар по време на своята почивка!

Голям кошмар застигна доста българи през това лято. В техния дом се е случило най-лошото, което е можело да стане. А именно кражба.

кошмар
Кошмар с кражби в България

Да, има истински бум на обири през летния сезон. Потърпевшите са главно в столицата и по-големите градове, които не са край морето.

Именно почивките на плажа стават причина обирджиите да се задействат. Те издебват момента, в който хората заминават на море, за да влязат в домовете им.

СДВР предупреждава, че главно се атакуват жилища с оставени отворени прозорци. Това е най-често срещаната грешка на собствениците. Масово се оставят отворени прозорци, за да се проветрява, докато няма никой, което улеснява крадците максимално.



Властите съветват да не се оставя нищо ценно в апартамента или къщата, която напускате. Всякакви бижута или спестявания трябва да се поверяват на възможно най-защитеното място.

Досега са били обрани над 50 жилища в цялата страна, като се предполага, че дори са повече, но само за толкова е подаден сигнал в полицията. Това е доста завишена цифра в сравнение с миналите години.

Има вероятност крадците да следят жертвите си дни преди своя удар. Така разбират дали има нещо за крадене в дома им и дали са заможни.

От органите на реда съветват, ако влезе крадец в дома ви, докато сте още там, да не търсите саморазправа, а да се скриете, ако е възможно, и да позвъните на 112. Така ще избегнете риска да пострадате и ще може да уловите крадеца най-добре.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.