Смели ли сте: Опитайте тази странна, но страшно вкусна салата! (лесно и евтино)

0
299

Тази салата с диня и мента е наистина екзотична, но вкусна

Предлагаме ви рецептата за салата с диня и мента. Да, знаем, че първо ще гледате с недоверие и дори ще ни обявите за луди. Но ако обичате да експериментирате, непременно я опитайте. Лесна и бърза е, а вкусът й наистина си струва.

салата
Разкошна салата с диня и мента, макар да е на пръв поглед странна

Трябват ни четири чаши нарязана на парчета диня, един лимон, една краставица, 200 грама сирене, листа от прясна мента.

Първо трябва да си смесим нарязаната диня в една купа, заедно с нарязаната краставица. Внимателно разбъркваме, за да не се разкашкат и двете.

След това върху тях изцеждаме сока от един лимон. Накъсваме си и няколко листенца от прясната мента и ги поръсваме върху останалите продукти. Отново си разбъркваме внимателно.



После взимаме салатата, както е в купата и я прибираме в хладилника, за да се охлади за около половин час. Когато я сервираме на трапезата, я поднасяме със сиренето и с няколко нови листа от мента.

Сигурни сме, че може би много от вас първоначално ще реагират недоверчиво и дори ще сбръчат нос при вида на тази рецепта. Както знаем обаче, трябва да опитаме нещо, за да сме сигурни дали е хубаво, или не.

А в случая тази салата става нещо невероятно вкусно и много свежо за лятото. Дори и на пръв поглед комбинацията на съставките да изглежда налудничава, то сме убедени, че ще ви хареса, защото е страшно апетитна.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.