Ето как можете да прогоните стоножките от градината

0
499

Всеки един от тези начини действа безотказно

За никого не е тайна, че стоножките нанасят пагубни последствия върху зеленчуците в градината, увреждайки кореновата им система.

стоножките
Всеки един от тези начини действа безотказно

В резултат на тези увреждания, нанесени от стоножките, растенията започват да вехнат и се стига до загубата им.
Може би дори не сте предполагали, че отлична работа срещу тези вредители могат да ви свършат сидератите. Те представляват бурени, които трябва да се засеят след прибирането на реколтата.

Един от сидератите с отлично действие срещу стоножките, е белият синап. Той не само ще прогони тези вредители от градината ви, а и ще подобри значително качеството на почвата. В случай, че стоножките вече са се размножили прекалено много в градината, то е нужно да прибегнете до инсектициди.

Специалистите разкриват, че най-ефективни са течните варианти на препаратите „Фюри“ и „Децис“.
Ако пък не желаете да използвате препарати, бихте могли да ги прогоните и с хранителни примамки.



Отлична работа ще свършат парчета ябълки, моркови или картофи, оставени в градината. Когато видите, че вредителите са се струпали върху тях, просто вземете примамките и ги унищожете. Повтаряйте тази процедура, докато не забележите, че броят им в градината ви, е намалял значително.

Третият ефективен вариант е да прокопаете няколко бразди с дълбочина 10 см. и ширина 6-7 см. през 2-3 метра разстояние наредете буркани в браздите. Гърлото им трябва да е наравно с дъното на браздата. Така ще направите своеобразен капан за вредителите, от който няма да могат да се измъкнат, пише pik.bg

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.