Невиждан аксолотъл откриха на Земята (СНИМКИ)

0
1145

Какво ли няма на Земята? Странни същества, а едно от тях е аксолотъл

Какво е аксолотъл? Аксолотъл не е извънземно, а 100% земно същество.

Това е едно много интересно водно зверче – мексикански саламандър. В момента аксолотъл е застрашен вид, защото водите в Мексико, които обитава, вече са доста замърсени, но и защото хората смятат аксолотъл за деликатес.

Когато някой погледне лицето на един аксолотъл, той остава изумен колко много прилича на извънземно, защото неговите хриле,  приличащи на пера или на антени, се намират на главата, научихме от   http://hicomm.bg.

Земята
Странният аксолотъл прилича на извънземно

Но с акселотъл не се изчерпват странните видове същества на Земята. Следващото, за което ще научите е риба прилеп.Земята
Риба прилеп – кой я намаза с това ярко червило?

Риба прилеп живее в топлите води на океана около Индия. Риба прилеп има издължено плоско тяло.  Тя е дънна риба и се предвижва чрез пълзене по океанското дъно.

Предните перки на риба прилеп са мутирали и приличат на крака.

Друга нетипична част от тялото на риба прилеп е нейното лице. То изглежда така, сякаш някой го е намазал обилно с ярко червено червило.

Земята
Скарида богомолка – изгледайте я на видеото

Третото чудо на Земята се нарича скарида богомолка.

В научната литература се използва  латинското име на  скарида богомолка, което е  Odontodactylus scyllarus.

Скарида богомолка живее по дъното на океана, скрита под някой камък, корали или скали.

Този тип скариди могат да пораснат до 30 см на дължина. Освен, че са ярко обагрени, скаридите богомолки имат най-голямата скорост на замах, равняваща се на 130 км/ч.  Според регистриран Рекорд на Гинес, човешката ръка е постигнала 60 км/ч.

Силата на ноктите на скарида богомолка е толкова голям, че е в състояние да счупи стъклото на аквариум, например. Вижте и видеото.

Друг любопитен обитател на Земята е т.нар. оседлана гъсеница.

Тази гъсеница има отровни крачета, но интерес представлява нейното тяло, което изглежда така, сякаш е оседлано с пъстро седло.

Земята
Оседлана гъсеница – готова за родео

Но и червеят коледно дърво (елха) не отстъпва на предишните герои от нашия разказ, за които писахме преди малко. Името на този странен земен обитател идва от два израстъка на гърба, които приличат именно на коледни елхички.

Земята
Червей коледно дърво (елха) – едно от чудесата на Земята

Но тези израстъци не са се появили за красота, а с тях червеят коледно дърво хваща своите жертви и после ги предвижва към устата си.

С право можем да кажем, че на Земята живеят странни и непознати, уникални  същества.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.