Разкриха нова измама с етикетите

0
499

Вече не може да се вярва на това, което пише върху тях

Нужно е да бъдете особено внимателни при пазаруване, тъй като бе разкрита нова измама с етикетите.

етикетите
Вече не може да се вярва на това, което пише върху тях

За никого не е тайна, че преобладаваща част от китайските текстилни компании използват фабрики извън границите на страната.

Истината обаче е, че мамят с етикетите. Макар върху дрехите да виждате етикет, на който пише „Made in China“, стоката съвсем не е произведена там. Агенция „Ройтерс“ съобщава, че все по-често дрехите, върху които пише, че са произведени в Китай, всъщност са производство на Северна Корея.

Напоследък все повече китайски фабрики използват работна ръка от фирми в граничния град Дандонг. След това върху готовата продукция залепват етикетите, на които пише, че е произведена в Китай.



Това показва, че въпреки санкциите, които ООН наложи на Северна Корея, Ким Чен Ун все пак успява да се справи с помощта на „приятели“.
От различните фабрики в Дандонг разкриват, че приемат поръчки от цял свят. Именно през този град се осъществява преобладаваща част от търговията на Северна Корея.

В крайна сметка обаче това с етикетите, е сериозна измама. Хората купуват стока, за която си мислят, че наистина е произведена в Китай, а това не е така. Запознати посочват, че текстилът е второто по големина перо в износа на Северна Корея след въглищата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.