ВЕЛИКОООООООООООООООО!!! България срази Швеция след 50 години и отново е в битката за Световното!

0
329

България успя да надделее над Швеция след половин век чакане!

Цели 50 години трябваха на футболна България, за да дочака победа над Швеция. От 1967 г. тя не се бе случвала, но всичко има своя край.

България
България се завърна в битката за Световното

Тази вечер нашите „лъвове“ победиха скандинавските си съперници с 3:2 в световна квалификация от група „А“. Двубоят се отличи с изключителни отигравания и драматизъм до самия край.

Срещата започна фамозно за нашите. Още в 12-тата мин. Георги Миланов центрира великолепно отляво и Станислав Манолев засече с глава за 1:0.

Само 4 минути по-късно пред нашата врата имаше огромно изпитание. Шведите получиха право на дузпа, която обаче нашият страж Пламен Илиев спаси.



В 29-тата мин. гостите все пак стигнаха до равенството. Лустинг засече центриране от корнер и изравни.

След само 4 минути цяла България отново ликуваше. Капитанът Ивелин Попов центрира великолепно от фаул и Георги Костадинов засече с глава, за да изведе за втори път домакините напред в резултата.

Швеция обаче отново не се предаде. В 44-тата мин. Берг за втори път възстанови равенството след удар с глава.

През втората част шведите опитаха да стигнат до пълен обрат, но брилянтни намеси на нашия вратар ги разколебаха. Пламен Илиев, който направи дебюта си в официален мач за България, се справи великолепно на нашата врата.

Така се стигна до 80-тата минута, когато една от най-обещаващите ни звезди накара „Васил Левски“ да изреве от радост. Ивайло Чочев бе точен с уникално прецизен удар от дъгата, с който донесе крайния успех на „трикольорите“.

Така България се завръща в голямата игра за класиране на Световното в Русия. Нашите вече имат 12 т. и заемат третото място в групата. Швеция е на второ с 13 т. Лидер е Франция с 16 т.

Само след три дни предстои нов тест за „лъвовете“. Те гостуват на Холандия, която победиха у дома преди месеци. Ако и сега я победят, вече ще имат съвсем реален шанс поне за бараж.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.