Голям срам за Григор Димитров в Ню Йорк

0
308

Григор Димитров претърпя пълен крах на US Open!

Най-добрият ни тенисист се сбогува още веднъж с мечтата си за триумф на Голям шлем. Григор Димитров допусна изненадващо и доста странно поражение във втория кръг на Откритото първенство на САЩ.

Григор Димитров
Григор Димитров се провали в САЩ

Хасковлията бе победен от руснака Андрей Рубльов. Поставеният под номер 53 тенисист победи нашето момче в едва 3 сета и малко над 2 часа битка.

Първият сет бе най-шокиращ и драматичен за почитателите на Гришо. В него първата ни ракета водеше с 5:2, за да изгуби с 5:7 след неочакван срив в играта си.

Григор Димитров допусна обрат и във втората част. Там докара нещата до тайбрек, който в крайна сметка загуби (6:7).



В третия сет 20-годишният руснак бе безапелационен, а нашият тенисист психически окончателно рухна. Рубльов затвори мача с 6:3 в третата част.

Така Гришо напуска Ню Йорк безславно. Той по принцип на този турнир не жъне големи успехи. Най-голямото му постижение е осминафинал, който постигна на два пъти (2014 и 2016 г.).

Григор Димитров все пак си тръгва с немалко пари от САЩ. Той спечели 86 хил. долара и 45 точки за ранглистата.

Голямата му мечта обаче за пореден път му се изплъзна. Както е известно, хасковлията отдавна мечтае за триумф в турнир от Големия шлем. Досега най-големите му успехи са полуфинали на „Уимбълдън“ и Australian Open.

Григор има трофеи от АТП и Мастърс. Единствено от Големия шлем му остава, за да заформи една велика кариера.

С подобни мачове като тази вечер обаче мечтата му ще си остане мечта. Нужна е психика точно в тези моменти, ако желае да се задържи в топ 10.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.