Така се прави чудно мезенце с печени домати: Наситен и богат вкус!

0
469

Това мезенце с печени домати върви прекрасно за ракия или водка

Предлагаме ви рецептата за мезенце с печени домати, което има невероятен и богат вкус. Върви отлично с ракийка или водка, но може и така да си го хапвате, просто като предястие или гарнитура.

мезенце с печени домати
Уникално и чудно вкусно е това мезенце с печени домати

Трябват ни 800 грама чери домати, осем или повече скилидки чесън, три лъжици зехтин, пресен босилек, морска сол, прясно смлян черен пипер.

Първо трябва да си загреем фурната на температура от 180 градуса. След това си нарязваме внимателно на половинки чери доматите. Овкусяваме ги хубаво с начукания вече чесън, както и със зехтина, черния пипер и морската сол.

После ги нареждаме в една тавичка за печене, която преди това сме покрили с хартия за печене, за да не загоряват и залепват. Пъхаме ги във фурната да се запекат за около двадесетина минутки.



Щом видим, че са вече готови, ги поднасяме на масата с пресен босилек за гарниране. Толкова са лесни, а толкова вкусни стават. Вкусът им е богат и наситен, и действат страшно разяждащо като предястие.

Ако нямате чери домати, може да ги направите и с колелца от обикновени домати, но цаката на тази рецепта е именно с черито. Защото става по-плътно, по-красиво и по-представително в чинията после.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.