Очаква ни астрономически спектакъл в зимното небе

0
450

През настоящата 2015 година Космосът ни е подготвил удивителен астрономически спектакъл, който ще видим, затова си намислете желания

Новата 2015 година започна само преди броени дни. И през тази година Космосът отново ни е подготвил удивителен астрономически спектакъл, който ще видим тази нощ. Това разкриха научни експерти и известни астрофизици от обсерваторията на Екатеринбург в Русия, съобщи онлайн изданието “AH-online”, цитиран от Днес.

Още в края на първия месец от новата година, януари, в огромна близост до Земята ще мине астероид, наречен 2004 BL 86. Очаква се космическия обект да премине на отстояние от 1,2 млн. км от повърхността на планетата ни.

astronomicheski spektakal
Чуден астрономически спектакъл ще ни поднесе Космосът през 2015 година

Диаметърът на астрономическото тяло ще бъде около 1 км. Астрофизиците споделят, че астероидът ще може да бъде наблюдаван с помощта на телескопи.

Новата 2015 година ще ни подари и космически спектакъл от зрелищни метеорни потоци.



Друго любопитно събитие, на което ще станем свидетели през настоящата година, е живописният парад на планетите, при който планетите Юпитер, Марс, Венера, Меркурий ще се подредят в идеален ред зад звездата ни в Слънчевата система – Слънцето.

Друг космически спектакъл, който ще видим през 2015 година, са двете лунни и двете слънчеви затъмнения. Астрономите прогнозират също така и поетапното изместване на магнитния полюс на планетата ни. Това ще даде възможност след около 15-ина година жителите, обитаващи необятните уралски полета да видят уникалното явление, наречено северно сияние.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.