Специалисти алармират: Забравете за тези диети, ако не искате да се разболеете

0
541

Много е важно да се ограничат въглехидратите

Специалистите алармират за пореден път, че някои диети са изключително опасни и могат да ви доведат сериозни проблеми до главата.

диети
Много е важно да се ограничат въглехидратите

„Дейли мейл“ отбелязва на страниците си, че всички диети с ниско съдържание на мазнини, увеличават значително риска от ранна смърт.
Това е доказано от изследване, проведено от канадски учени.

Резултатите от изследването сочат, че най-голяма е смъртността при хората, които ядат минимално количество мазнини. В изследването са обхванати 135 хиляди души на възраст между 35 и 70 години от 18 държави от целия свят.

Оказва се, че мазнините имат защитен ефект за здравето. Истината е, че когато хората избират диети не трябва да съблюдават да са с по-малко мазнини, а с по-малко въглехидрати, тъй като именно те са вредните. Сведете до минимум приема на картофи, ориз, хляб и макаронени изделия.



По време на конгреса на Европейското дружество по кардиология, провел се в Барселона, д-р Махшид Деган от университета „Макмастър“ разкри резултатите от последните изследвания.
Той посочи, че човешкото тяло се нуждае от мазнини, тъй като именно те пренасят витамините и осигуряват есенциални киселини.

Когато количеството на мазнините бъде сведено до минимум, това се отразява пагубно върху някои изключително важни за организма минерали. В заключение се посочва, че не повече от 11% от дневните мазнини, трябва да са наситени – от сирене, сметана, масло, сирене и др., пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.