Така се правят убийствени кюфтета от Казабланка (пръстите ще си оближете)

0
419

Тези кюфтета от Казабланка са нещо невероятно в кулинарията

Предлагаме ви рецептата за кюфтета от Казабланка. Непременно ги опитайте, защото са чудо в домашната кулинария. Толкова са вкусни, че пръстите ще си оближете. И ще очаровате всички на трапезата.

кюфтета от Казабланка
Разкошотия стават тези апетитни кюфтета от Казабланка

Трябват ни 500 грама телешка кайма, зелен лук, сто грама сирене, магданоз, едно яйце, черен пипер, сол на вкус.

А за соса са ни необходими 280 грама доматено пюре, два моркова, маслини, зелен лук, зелен чесън, една лъжичка захар, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си смесим хубаво продуктите за каймата, а после я оставяме за няколко часа да отлежи, за да се овкуси добре. От нея после започваме да си правим кюфтетата.



След като ги оформим ги пържим в зехтин на котлона, а после ги вадим и ги оставяме за около 15-ина минутки върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

След това в мазнината, която е останала от пърженето им, започваме да си правим вкусния сос. Първо си запържваме в него нарязаните твърди зеленчуци, а после и доматите. Поръсваме отгоре им с подправките.

След като всичко е готово, поднасяме кюфтетата на трапезата, обилно поляти с апетитния сос. Стават нещо невероятно наистина, просто не може да спре да яде човек.

Опитайте ги и ще усетите духа на невероятния град Казабланка, който се е превърнал в легенда. Той е разположен на мароканския бряг и се счита за едно от магнетичните места на планетата. А кухнята му също е страхотна, както ще се уверите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.