Яли ли сте владишка торта: Ако не сте, страшно сте изпуснали! (супер рецепта)

0
355

Тази владишка торта е пухкава и вкусна, всички я обичат

Предлагаме ви рецептата за така наречената владишка торта. Лесна е за правене, а е толкова пухкава и вкусна, че няма човек, който да не се е облизал като я вкуси. Ако не сте я правили, не я пропускайте!

владишка торта
Чудна, бе!!! Чудна е тази владишка торта

За блата ни трябват пет яйца, пет лъжици захар, пет лъжици брашно.

За крема взимаме 125 грама масло, пет лъжици пудра захар, една лъжица прясно мляко.

А за сиропа са необходими една чаша захар, една чаша вода, две ванилии.



Първо трябва да си разбием яйцата със захарта. После добавяме към тях брашното и печем в правоъгълна тавичка, покрита с хартия и поръсена с брашно на умерена температура. Докато добие златист цвят.

След това нарязваме на четири еднакви и широки ленти. Първата лента си я сиропираме с пет лъжици от сиропа, намазваме я с крем и я навиваме на руло.

След нея същото правим и с останалите три ленти последователно – сиропираме ги и ги намазваме хубаво с крема. Ако искаме тортата да е по-голяма, можем да добавим още един или два блата.

Отстрани на тортата налепваме смлени орехи, а после я оставяме в хладилника, за да стегне. Чак след това я заливаме отгоре с шоколадова глазура, която сме направили от разтопен на водна баня шоколад.

Украсяваме си вкусния десерт по наше желание с цели орехови ядки или с шприцован маслен крем. Става много апетитна и нищо, че е толкова лесна – няма оставяне още от първата виличка.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.