Ето защо трябва да включите тези подправки към менюто си

0
234

Със сигурност ще усетите подобрението

Неслучайно специалистите по здравословно хранене препоръчват да добавите тези подправки към менюто си.

подправки
Със сигурност ще усетите подобрението

Изследователи от Бристолския университет във Великобритания са направили списък от подправки, които пазят здравето на стомашно-чревния тракт. Именно поради тази причина употребата им, е почти задължителна.

Ето кои подправки е добре да приемате почти ежедневно:

Копър
Той съдържа анатол – активен компонент, повишаващ киселинността на стомашния сок. По този начин свежда до минимум образуването на газове в червата.



Джинджифил
Той има невероятни лечебни свойства. Често се използва като самостоятелен продукт или пък като подправка към различни ястия. Имайте предвид, че джинджифилът подобрява неколкократно работата на храносмилателната система.

Дафинов лист
Често пъти народните лечители препоръчват тази подправка при лечението на стрес или мигрена. Освен това тя подобрява значително работата на храносмилателната система и изхвърля токсините от организма.

Полски сминдух
Препоръчително е да добавите към менюто си листата и семената от полският сминдух. Това растение отдавна се използва за подобряване дейността на храносмилателния тракт. Освен това свежда до минимум образуването на газове в червата и предотвратява неприятния запек.
Препоръчва се от вечерта да ги закисвате във вода, а на сутринта да ги хапнете на закуска.

Киселото мляко
Този продукт е доказал полезните си свойства във времето. За никого не е тайна, че съдържа пробиотици, които подобряват значително обмяната на веществата. Другата полза от редовния прием на кисело мляко е, че игнорира вредните бактерии, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.