Ето как смехът подпомага процеса на отслабване

0
309

Той е отлично средство за потискане на апетита

Колкото и невероятно да ви звучи, смехът до голяма степен подпомага процеса на отслабване.

отслабване
Той е отлично средство за потискане на апетита

За никого не е тайна, че няма по-добър лек от смеха. Това твърдение е подкрепено и от редица научни изследвания.

Смехът не само повишава качеството на живот, а и подпомага процеса на отслабване. Едва ли ще отречете, че когато сте уморени, често се обръщате към т.нар. „комфортни храни“. Именно в тях обаче се крие основната пречка за отслабване. Те допринасят да наддаване на килограми, а не за загубата им.

Учените са категорични, че смехът действа като средство за потискане на апетита и това подпомага управлението на теглото. Основната причина за благоприятния ефект, който оказва смехът, се крие в повишеното отделяне на хормона серотонин. Освен това по този начин активирате мускулите на корема и раменете и по този начин тонизирате организма си.



Другият доказан ефект на смеха освен, че подпомага процеса на отслабване, е подобряването на съня. За никого не е тайна, че некачественият сън може да доведе редица проблеми след себе си. Едни от тях са нарушената концентрация и повишаване стойностите на кръвното налягане.

Не на последно място смехът подобрява значително текстурата на кожата. Той е като естествен агент против стареене. Поддържа ви не само по-млади и здрави психически, а и физически.
Истината е, че той подобрява притокът на кръв към лицето, а това намалява значително стреса и подобрява еластичността на кожата, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.