Уникално предложение: Гъби с пушена скумрия (ще се очаровате)

0
307

Тези гъби с пушена скумрия стават много, ама много вкусни

Предлагаме ви рецептата за гъби с пушена скумрия. За първи път ги пробвахме наскоро и останахме очаровани от вкуса им. Знаем, че са нестандартни, но наистина се оказаха зверски апетитни за обяд или вечеря.

гъби с пушена скумрия
Различни и страшно апетитни са тези гъби с пушена скумрия

Трябват ни 12 големи печурки, пет лъжици олио, една глава лук, една чушка, едно филе от пушена скумрия, две скилидки чесън, сто грама царевица от консерва, 50 грама пушено сирене, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си задушим нарязаните на ситно лук, изпечената и обелена чушка и нарязаната на малки парченца скумрия в олиото. Задушаваме си ги и добавяме към тях нарязаните на ситно пънчета от гъбите, царевицата, чесъна, черен пипер и сол на вкус.

Тази смес си я разбъркваме много хубаво и с нея след това започваме да си пълним гъбите. Щом вече сме ги напълнили обилно, ги подреждаме внимателно в една намаслена тавичка.



Отгоре им слагаме по едно парче от пушеното сирене или настъргано пушено сирене. Пъхаме ги във фурната, където ги оставяме да се изпекат на по-силна температура.

Признаваме си, че досега не бяхме опитвали тази рецепта и първо гледахме някак си скептично на нея. Всички подозрения обаче ни се изпариха още щом ги опитахме и видяхме, че са наистина невероятно вкусни. Стават и за основно ястие, и за супер мезе.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.