Потвърдиха го: Жените избират мъжа, не обратното! (Доказателства още от бронзовата епоха)

0
40

Жените избират мъжа, не обратното

Жените са тези, които си избират партньор. Противно на схващането, че силния пол си избира съпруга, истината се оказа коренно различна.

жените
И жените от бронзовата епоха избирали мъжа

И тя е, че жените са го правили още от бронзовата епоха. Не е за вярване, но вече е научно доказан факт!

Пожелаят ли да си намерят мъж, жените се активизират.И ако не успеят да го открият в близката общност, тръгват на по-далечно пътешествие.

Това е сега, било е и преди 4000 години. До този извод са стигнали учените и от американската академия на науките, където са публикувани резултатите от проучването.Според учените жените са били по-мобилни. И те, а не мъжете са тези, които са търсели партньор.

„При мъжете на открихме доказателства за дълги пътешествия”, категорична си ачуните от различни институти по света.

Още от бронзовата епоха жените несъзнателно са допринасяли за освежаване на генетичния фонд.

Те са разнасяли най-различни познания в най-отдалечени кътчета. Включително за оръдия на труда и обработка на металите.

Учените са открили скелети на 84 скелета в различни затънтени баварски селища. Според тях те са дошли, по онова време от мноог напреднали региони в областта на металургията.

Разстоянието, което те са изминали, за да си търсят мъж било 500-600 километра. Жените вероятно са го извървявали пеша.

Но как учените са установили тези факти? Тайната се крие в стронция, който се намира в кътниците на скелетите на жените.

През първите години на живота си всеки човек натрупва определено количество стронция в зъбите и костите си. Този химически елемент се запазва там дори и хилядолетия след смъртта си.

Тъкмо по неговото наличие експертите определят от къде е дошъл индивида и къде е живял. Учените не са установили в процеса на експеримента скелетите на тяхното потомство.

Тогава млади жени, на възраст над 17 години и повече са предприемали дълги преходи, за да си намерят мъж и създадат семейство са били изпратени нарочно някъде другаде.

В по-далечни общности, за да разнасят познанието. Засега това е само хипотеза, но според учените скелетите ще разкрият още тайни.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.