Ух, че вкусно: Пай със зеле и шунка се топи в устата (лесна рецепта)

0
678

Този пай със зеле и шунка е фантастичен и много апетитен

Предлагаме ви рецептата за пай със зеле и шунка. Много, много вкусен, че и лесен на всичкото отгоре. Става за почти всичко – от закуска до обяд, че защо не и да си похапнем на вечеря. Опитайте го!

пай със зеле и шунка
Чуден, лесен и апетитен е този пай със зеле и шунка

Трябват ни 500 грама зеле, сто грама олио, 200 грама шунка, две яйца, три скилидки чесън, шепа наситнен магданоз, 300 грама брашно, 200 грама прясно мляко, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем зелето на ситно и да го сварим за около десетина минутки в подсолена вода. После загряваме олиото и в него запържваме изцеденото зеле на силен огън за около 5 минутки.

Сваляме после от котлона и към зелето си добавяме нарязаната шунка, пасирания чесън, яйцата, магданоза, малко брашно, млякото, подправките. Разбъркваме хубаво.



От брашното, което остава, си замесваме тесто и го разделяме на две равни части. Едната част от тестото поставяме в намаслена тавичка, а върху нея на равен слой поставяме плънката от зелето и другите вкусотии.

Отгоре слагаме втория пласт от тестото, защипваме хубаво краищата и пъхаме във фурната, където оставяме да се запече за около 35-40 минутки.

Става фантастично вкусно това кулинарно изкушение и го препоръчваме горещо на всички. Различно е, апетитно е, прави се лесно и винаги се получава идеално. Какво по-хубаво за семейството ви и за посрещане на приятели на гости.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.